Wednesday, August 1, 2012

instrueret af californiske regler - Coke og Pepsi at skifte farve for at undgå kræft advarsel


instrueret af californiske regler - Coke og Pepsi at skifte farve for at undgå kræft advarsel

Coca-Cola Co og PepsiCo Inc ændrer den måde, de gør karamel farve anvendes i deres sodavand som følge af en californisk lov, mandater drikkevarer, der indeholder en vis grad af kræftfremkaldende stoffer forsynet med en cancer advarsel.

Center for Science in the Public Interest, en forbruger advocacy gruppe, i februar indgav et andragende med den amerikanske Food and Drug Administration til at forbyde brugen af ​​ammoniak-sulfit karamel farve.

Forskere har fundet, at den kemiske 4-methylimidazol (ellers kendt som 4MI) i store doser kan forårsage cancerceller til at vokse i rotter og mus i laboratorietests.

Imidlertid, for at få den samme dosis, der anvendes i forsøg over 1000 dåser af den populære drikkevaren skulle indtages i en dag. Det er meget selv for de mest dedikerede cola drikker.

En talsmand for Food and Drug Administration sagde begæringen er ved at blive revideret.

Men han bemærkede, at en forbruger ville have at drikke mere end 1.000 dåser sodavand om dagen for at nå de administrerede doser, der har vist links til kræft hos gnavere.

Den nye opskrift på karamel farve i de drikker har mindre 4-methylimidazol - et kemikalie, som Californien har føjet til sin liste over kræftfremkaldende stoffer.

Ændringen opskriften er allerede blevet indført i Californien, men vil blive rullet ud over hele USA.

Virksomhederne siger, at ændre deres opskrifter over hele USA, ikke kun i Californien, drikkevarer mere effektivt at fremstille gør.

En repræsentant for Coca-Cola, Diana Garza-Ciarlante, sagde selskabet rettet sine karamel leverandører til at ændre deres fremstillingsprocesser for at reducere mængden af ​​kemiske 4-methylimidazol, som kan dannes under tilberedningen, og som følge heraf kan findes i spormængder i mange fødevarer.

"Mens vi tror på, at der ikke er nogen risiko for folkesundheden, som retfærdiggør en sådan ændring, havde vi beder vores karamel leverandører til at tage dette skridt, så vores produkter ikke ville være omfattet af kravet om en videnskabeligt ubegrundet advarsel," Garza-Ciarlante sagde i en e-mail.

En talsmand for Coca-Cola Company fortalte amerikanske medier "The karamel farve i alle vores produkter har været, er og vil altid være sikker."

Talskvinde Diana Garza-Ciarlante fortalte Associated Press nyhedsbureau de ønskede at sikre, at "vores produkter ikke ville være omfattet af kravet om en videnskabeligt ubegrundet advarsel".

På trods af deres insisteren på, at ingrediensen er sikker, siger Pepsi og Coke, de er begyndt at ændre formuleringen af ​​deres lønarbejde til at overholde loven i Californien. Den nye formulering vil indeholde lavere 4-MI.

Ændringerne vil blive udvidet nationalt for at strømline deres fremstillingsprocesser.

Den amerikanske Beverage Association bemærkes, at Californien føjet farve til listen med carcinogener med ingen undersøgelser, der viser, at det forårsager kræft hos mennesker. Det bemærkes, at listen var baseret på en enkelt undersøgelse i lab mus og rotter.

Den amerikanske Beverage Association, som repræsenterer den bredere industri, sagde sine medlemsvirksomheder vil fortsætte med at bruge karamel farve i visse produkter, men at blev der foretaget justeringer for at opfylde Californiens nye standard.

"Forbrugerne vil mærke nogen forskel i vores produkter og har ingen grund overhovedet til eventuelle sundhedsmæssige betænkeligheder," foreningen sagde i en erklæring.

Coca-Cola og PepsiCo udgør næsten 90 procent af soda marked, ifølge industrien tracker Beverage Digest. En repræsentant for Dr Pepper Snapple Group Inc sagde al sin karamel farve nu opfylde nye Californien standard.

De selskaber, sagde, at ændringerne vil blive udvidet nationalt for at strømline deres fremstillingsprocesser. Ændringerne er allerede gjort for drikkevarer, der sælges i Californien.

Den californiske Processen bliver nu rullet ud i resten af ​​USA. Der er ingen meddelelser endnu med hensyn til at ændre opskrift på verdensplan.

"Hvis virksomhederne kan gøre brun frugtfarve, der er kræftfremkaldende-fri, skal branchen gøre det. Ellers FDA nødt til at beskytte forbrugerne mod denne risiko ved at forbyde farve." sagde den administrerende direktør for Center for Science in the Public Interest, Michael Jacobson. Han anklagede Pepsi og Coca-Cola for "unødigt at udsætte millioner af amerikanere til et kemikalie, der forårsager kræft."

De californiske regler blev ændret efter forbruger advocacy gruppe Center for Science in the Public Interest indgivet et andragende til Food and Drug Administration til at forbyde brugen af ​​ammoniak-sulfit karamel farve.

Karamel farve er et vandopløseligt frugtfarve. Det fremstilles ved en omhyggelig kontrol varmebehandling af kulhydrater, i almindelighed i nærvær af syrer, baser eller salte, i en proces kaldet karamellisering. Det er mere fuldstændig oxideret end karamel slik og har en lugt af brændt sukker og en lidt bitter smag. Dens farve varierer fra lysegul til ravfarvet til mørkebrun.

Karamel farve er en af ​​de ældste og mest udbredte farvestoffer, og findes i næsten alle slags kommercielt producerede fødevarer.

Californiens Office of Environmental Health Hazard Assessment gengælde enhver produceret med et niveau på 29 mikrogram 4-MI skulle bære en kræft advarsel. Ifølge en undersøgelse fra Center for Science in the Public Interest (CSPI) de bløde drikkedåser indeholdt niveauer nærmer sig 140 mikrogram i hver 12-ounce kan.

Sundhed aktivister har længe fortvivlede af populariteten af ​​Coca Cola, siger, at det bidrager bredt til fedme og sundhed. Hver dåse cola indeholder 9 teskefulde sukker.

Kilder:


No comments:

Post a Comment